Skip to content

Πολιτική Απορρήτου flowbird

Δεσμευόμαστε να σεβαστούμε την ιδιωτικότητά σας.

Αυτή η πολιτική (μαζί με τους όρους χρήσης και τους γενικούς όρους και προϋποθέσεις) καθορίζει τη βάση στην οποία οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία συλλέγουμε από σας, ή ότι παρέχετε σε μας, θα υποβληθεί σε επεξεργασία από τη flowbird. Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τα παρακάτω για να καταλάβετε τις απόψεις και τις πρακτικές μας σχετικά με τις προσωπικές σας πληροφορίες και πώς θα τις μεταχειριστούμε.

Ο όρος «Προσωπικά Δεδομένα» αναφέρεται στις πληροφορίες για εσάς προσωπικά (όνομα, πινακίδα αριθμού κυκλοφορίας, αριθμός τηλεφώνου, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.λπ.). Παρακαλώ σημειώστε ότι συνεπεία των αλλαγών στους νόμους και την συνεχώς αναπτυσσόμενη τεχνολογία, οι πρακτικές μεταχείρισης των δεδομένων υπόκεινται σε τροποποιήσεις. Κάθε φορά που πραγματοποιείται μια αλλαγή θα ενημερώνουμε την Πολιτική Απορρήτου για να σας ενημερώσουμε για τις αλλαγές. Σας ενθαρρύνουμε να ελέγχετε αυτήν την σελίδα τακτικά.

Αυτή η δήλωση ισχύει για τη συλλογή και τη χρήση των προσωπικών δεδομένων για τους κύριους λόγους της επεξεργασίας των πληρωμών και της έκδοσης των αδειών στάθμευσης.

1. Συλλογή και χρήση των προσωπικών δεδομένων

1.1 Γενικά

Εσείς μπορείτε να μας παρέχετε τις πληροφορίες συμπληρώνοντας τις αντίστοιχες φόρμες στην ιστοσελίδα μας, μέσω app ή επικοινωνώντας μαζί μας τηλεφωνικώς, ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ή χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα μας, ή με οποιοδήποτε άλλον τρόπο. Αυτό περιλαμβάνει τις πληροφορίες που μας παρέχετε όταν εγγραφείτε στους ιστοχώρους μας, όταν μας στέλνετε ένα αίτημα, όταν έρχεστε σε επαφή με την εξυπηρέτηση πελατών, όταν χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές μας, όταν υπογράφετε μαζί μας μια σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών, όταν συμμετέχετε σε έναν διαγωνισμό, μια προωθητική ενέργεια ή μια έρευνα και όταν αναφέρετε ένα πρόβλημα με την ιστοσελίδα μας. Οι προσωπικές πληροφορίες που παρέχετε μπορεί να περιλαμβάνουν το όνομά σας, την διεύθυνση, την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό τηλεφώνου, τον αριθμό κυκλοφορίας και τη θέση στάθμευσης έτσι ώστε να μπορέσουμε να σας παράσχουμε τις υπηρεσίες μας ή την απάντησή μας.

Δεν χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας για οποιοδήποτε άλλο σκοπό πέρα από εκείνους που περιγράφονται εδώ και δεν θα πουλήσουμε ή  δεν θα μοιραστούμε με άλλο τρόπο τα Προσωπικά Δεδομένα σας με οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση έξω από τη Yellowbrick International Group, εκτός από, στην περίπτωση της επεξεργασίας των ενεργειών στάθμευσης, τον Πελάτη (Δήμος) για λογαριασμό του οποίου εφαρμόζουμε τη σύμβαση για τη στάθμευση. Τα στοιχεία που μοιραζόμαστε με τον Πελάτη μπορούν φυσικά να περιλαμβάνουν τα αρχεία αδειών στάθμευσης και δεν θα πωληθούν.

1.2 Επεξεργασία των ενεργειών στάθμευσης

Πιο συγκεκριμένα, προκειμένου να επεξεργαστούμε το αίτημά σας να δημιουργήσετε ή να ενημερώσετε μια άδεια στάθμευσης πρέπει να συλλέξουμε τις ακόλουθες πληροφορίες:

  • Θέση στάθμευσης: οδός και πόλη για τις οποίες η άδεια στάθμευσης ζητείται
  • Ακριβής τοποθεσία στο χάρτη μέσω δορυφόρου (Geo Location)(απαιτείται συγκατάθεση)
  • Πινακίδα αριθμού κυκλοφορίας
  • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
  • Αριθμός τηλεφώνου
  • Όνομα

Τα στοιχεία των πινακίδων κυκλοφορίας και τα στοιχεία θέσης είναι απαραίτητα για να συνάψουμε τη σύμβαση μέσω του ιστοχώρου ή της εφαρμογής flowbird και να σας παράσχουμε την Άδεια Στάθμευσής σας και θα είναι μόνο προσβάσιμα από εσάς και μέσω μίας ξεχωριστής, ειδικής βάσης δεδομένων, προσβάσιμης μόνο από το δήμο στον οποίο το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο.

Αναλύουμε επίσης τις συναλλαγές στάθμευσης για να βρούμε λύσεις σε νέα προϊόντα για τους πελάτες μας και να ενισχύσουμε τις υπηρεσίες μας όπως οι υπηρεσίες βάση θέσης, για την έρευνα μεριδίου αγοράς, για να βελτιστοποιήσουμε περαιτέρω τα προϊόντα και για να δημιουργήσουμε τις συγκεκριμένες προωθητικές ενέργειες όπου ανταμείβουμε τον χρήστη της εφαρμογής.

Προκειμένου να υποβληθεί σε επεξεργασία η πληρωμή σας, θα προχωρήσουμε στη συλλογή των ακόλουθων πληροφοριών:

  • Λεπτομέρειες πιστωτικών/χρεωστικών καρτών

Παρακαλούμε λάβετε υπόψη σας ότι κατά τη χρησιμοποίηση μιας πιστωτικής κάρτας ως μέθοδο πληρωμής, τα στοιχεία της κάρτας σας δεν θα αποθηκευτούν στην βάση δεδομένων της flowbird. Οι πληροφορίες που εισάγονται, αποθηκεύονται άμεσα από την εταιρεία που διαχειρίζεται τις πληρωμές με πιστωτικές κάρτες για λογαριασμό μας και αυτά τα στοιχεία δεν είναι επομένως ορατά σε καμία περίπτωση από τους υπαλλήλους της flowbird. Παρακαλώ συμβουλεύεστε την Πολιτική Απορρήτου της εταιρείας που διαχειρίζεται τις πληροφορίες πιστωτικών καρτών.

1.3 Χρήση της διεύθυνσης IP

Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τη διεύθυνση IP σας για να εντοπίσουμε τα προβλήματα με τον κεντρικό υπολογιστή μας και να διαχειριστούμε τον ιστοχώρο μας. Μια διεύθυνση IP είναι ένας αριθμητικός κώδικας που προσδιορίζει τον υπολογιστή σας σε ένα δίκτυο ή το διαδίκτυο.

1.4 WhatsApp και άλλα κοινωνικά δίκτυα

Η flowbird αποθηκεύει τις συνομιλίες μέσω της υπηρεσίας WhatsApp και άλλων κοινωνικών δικτύων αποκλειστικά για ποιοτικούς λόγους και δεν θα μοιραστεί αυτές ή δεν θα τις πωλήσει σε τρίτους.  Μην εισάγετε τα ευαίσθητα προσωπικά σας δεδομένα μέσω WhatsApp ή άλλων κοινωνικών δικτύων.

Χρησιμοποιούμε WhatsApp, Facebook, και  Twitter για να έρθουμε σε επαφή μαζί σας. Παρακαλώ συμβουλευθείτε τις Πολιτικές Απορρήτου της κάθε εταιρείας.

1.5 Πληροφορίες για σας και τη συσκευή σας

Kάθε φορά που χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, μπορούμε αυτόματα να συλλέξουμε τις ακόλουθες πληροφορίες:

- τεχνικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του τύπου συσκευής που χρησιμοποιείτε, ένα μοναδικό προσδιοριστικό συσκευών (παραδείγματος χάριν, η διεύθυνση της MAC διεπαφής ασύρματων δικτύων της συσκευής ή ο αριθμός τηλεφώνου που χρησιμοποιείται από τη συσκευή), πληροφορίες δικτύων κινητής τηλεφωνίας, το λειτουργικό σύστημα του κινητού σας, ρυθμίσεις γεωγραφικής ζώνης ώρας, διεύθυνση IP, τον τύπο μηχανής αναζήτησης, διευθύνσεις ιστοσελίδων, τους χρόνους πρόσβασής σας και τις διευθύνσεις ιστοχώρου που αναφέρεστε (οι «Πληροφορίες Συσκευών»).

-πληροφορίες που αποθηκεύονται στη Συσκευή σας, συμπεριλαμβανομένου, πληροφορίες σύνδεσης, και προηγούμενο ιστορικό θέσης (οι «Πληροφορίες Περιεχομένου»)

- λεπτομέρειες της χρήσης της εφαρμογής ή οποιασδήποτε από τις υπηρεσίες μας ή των επισκέψεών σας στον ιστοχώρο μας και στους πόρους συμπεριλαμβανομένων των οποίων έχετε πρόσβαση, συμπεριλαμβανομένων αλλά όχι περιοριστικά, πληροφοριών κίνησης, έναρξης και τερματισμού των συναλλαγών, παραγγελίας προϊόντων (οι «Πληροφορίες Σύνδεσης»)

2. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ  των πληροφοριών σας 

Mπορεί να αποκαλύψουμε μερικά ή όλα τα στοιχεία που συλλέγουμε από σας όταν μεταφορτώνετε την εφαρμογή ή χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας ή/και τις υπηρεσίες στα ακόλουθα τρίτα μέρη:

- άλλα μέλη του ομίλου μας

- τρίτα μέρη μόνο για να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα χρησιμοποίησης των υπηρεσιών μας και στα πλαίσια της σύμβασης που έχουμε με σας.

Τα προσωπικά σας στοιχεία επομένως δεν θα περάσουν σε περαιτέρω τρίτους χωρίς τη ρητή άδειά σας, εκτός αν αυτό είναι απαραίτητο για να παράσχουμε την υπηρεσία ή να ολοκληρώσουμε τη σύμβαση. Η υπηρεσία flowbird είναι υποχρεωμένη βάση νόμου να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές εάν αυτές ζητήσουν κάποιες πληροφορίες. Παρακαλώ σημειώστε ότι θα διαβιβάσουμε μόνο αυτές τις πληροφορίες στα πλαίσια του νομικού καθήκοντός μας ή εάν υποχρεωθούμε να τις αποκαλύψουμε μετά από απόφαση κάποιου δικαστηρίου.

3. Ακεραιότητα και ασφάλεια δεδομένων

Καταβάλλουμε τις καλύτερες προσπάθειές μας για να διατηρήσουμε την πλήρη αξιοπιστία, την ακρίβεια, την πληρότητα και την ενημέρωση όλων των προσωπικών σας στοιχείων στις βάσεις δεδομένων μας και να προστατεύσουμε την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των βάσεων δεδομένων μας.

Οι κεντρικοί υπολογιστές μας και οι βάσεις δεδομένων μας προστατεύονται από τις τυποποιημένες για τη βιομηχανία μας τεχνολογίες ασφάλειας.

Αντιμετωπίζουμε την προστασία δεδομένων μέσα στην επιχείρησή μας πολύ σοβαρά. Το προσωπικό μας και οι εταιρείες υπηρεσιών μας έχουν καθήκον εμπιστευτικότητας και συμμορφώνονται με τους ισχύοντες κανονισμούς προστασίας δεδομένων.

Εντούτοις, δυστυχώς, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ενάντια σε οποιασδήποτε απώλειας, κακής χρήσης, αναρμόδιας κοινοποίησης, αλλαγής ή καταστροφής των στοιχείων, και λαμβάνουμε όλα τα λογικά μέτρα για να αποτρέψουμε αυτό από το να συμβεί.

4. ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ: πρόσβαση στα στοιχεία και διορθώσεις 

Μόλις λάβουμε πιθανό γραπτό αίτημα από σας, ερευνούμε για την ταυτότητά σας για να σιγουρευτούμε πως δεν αποκαλύπτουμε τα προσωπικά στοιχεία σας σε οποιοδήποτε άλλον και έπειτα προβαίνουμε σε κοινοποίηση σε εσάς των προσωπικών σας δεδομένων που διατηρούμε. Επίσης θα διορθώσουμε , θα τροποποιήσουμε ή θα διαγράψουμε οποιοδήποτε προσωπικό στοιχείο που αποδεικνύεται ανακριβές.

Το αίτημά σας θα εξεταστεί άμεσα, σε διάστημα 30 ημερών.

Εάν επιθυμείτε να έχετε πρόσβαση ή να διορθώσετε τα Προσωπικά Δεδομένα σας ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις για αυτήν την Πολιτική Απορρήτου ή αν έχετε ανησυχίες για τον τρόπο που επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά Δεδομένα σας, παρακαλούμε στείλετε μήνυμα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στον υπεύθυνο ασφάλειας δεδομένων μας στο privacy@flowbirdapp.gr.

5. ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ: δικαίωμα της πληροφόρησης και της απόσυρσης (δικαίωμα στη λήθη) 

Μπορείτε να λάβετε τις πληροφορίες δωρεάν ανά πάσα στιγμή για τα στοιχεία σας. Παρακαλώ σημειώστε επίσης ότι μπορείτε να μας υποβάλετε το αίτημά σας να εμποδίσετε, να αποκαταστήσετε ή να διαγράψετε τα προσωπικά στοιχεία που έχουμε αποθηκεύσει σχετικά με εσάς.

Επιπλέον, μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεση που μας έχετε δώσει για να συλλέξουμε και να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία σας. Παρακαλώ ελάτε σε επαφή με αυτήν την διεύθυνση  privacy@flowbirdapp.gr

Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε περαιτέρω ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με την πολιτική προστασίας δεδομένων μας και την επεξεργασία των προσωπικών σας στοιχείων.

Το αίτημά σας θα εξεταστεί άμεσα, σε διάστημα  30 ημερών.

Παρακαλώ σημειώστε ότι οι κανονισμοί προστασίας δεδομένων και ο τρόπος κατά τον οποίο τα τρίτα μέρη χρησιμοποιούν τα δεδομένα (για παράδειγμα Google), μπορούν συνεχώς να αλλάζουν. Είναι επομένως ενδεδειγμένο και απαραίτητο να σας κρατάμε ενήμερους για τις αλλαγές στους νομικούς κανονισμούς και τις πολιτικές που υιοθετούνται από αυτές τις επιχειρήσεις.

6. Που αποθηκεύουμε τις προσωπικές πληροφορίες σας 

Αποθηκεύουμε τις προσωπικές πληροφορίες σας μέσα στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.

7. Για πόσο χρόνο αποθηκεύουμε τις προσωπικές πληροφορίες σας 

Η flowbird διατηρεί τα προσωπικά σας στοιχεία για 18 μήνες μετά από το τέλος της υπηρεσίας, μετά από αυτήν την περίοδο όλα τα προσωπικά στοιχεία καταστρέφονται. Τα οικονομικά στοιχεία, πιο συγκεκριμένα οι πληροφορίες για τις συναλλαγές που εκτελείτε, αποθηκεύονται σύμφωνα με τη φορολογική περίοδο επτά (7) ετών και καταστρέφονται στη συνέχεια.

8. Cookies

Χρησιμοποιούμε τα αποκαλούμενα «cookies» για να επεκτείνουμε την λειτουργία του ιστοχώρου μας και να κάνουμε τη χρήση του καταλληλότερη για σας. Τα «cookies» είναι μικρά αρχεία κειμένου που σώζονται στον υπολογιστή σας όταν επισκέπτεστε τον ιστοχώρο μας. Έχετε την επιλογή να μην αποθηκεύονται τα cookies στον υπολογιστή σας με την τροποποίηση των ρυθμίσεων των μηχανών αναζήτησης σας, εντούτοις αυτό μπορεί να περιορίσει τη δυνατότητα χρησιμοποίησης του ιστοχώρου μας. Παρακαλώ δείτε την περαιτέρω ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES: https://flowbirdapp.gr/legal/cookie-policy/

9. Συλλογή δεδομένων με την χρήση Google Analytics 

Ο ιστοχώρος μας χρησιμοποιεί Google Analytics, μια υπηρεσία ανάλυσης του διαδικτύου. Η Google και η Google Analytics χρησιμοποιούν τα αποκαλούμενα «cookies». Το Google Analytics συλλέγει τις πληροφορίες για το λειτουργικό σύστημά σας, τη μηχανή αναζήτησης, την διεύθυνση IP, τον προηγούμενο ιστοχώρο που επισκεφτήκατε (Referrer URL) και την ημερομηνία και τον χρόνο που επισκεφτήκατε τον ιστοχώρο μας. Το Google χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να αναλύσει τη χρήση του ιστοχώρου μας από εσάς, για να συντάξει τις εκθέσεις σχετικά με την δραστηριότητα του ιστοχώρου για τους διαχειριστές του ιστοχώρου και να παρέχει άλλες υπηρεσίες που συνδέονται με την χρήση  του ιστοχώρου και την χρήση του Διαδικτύου. Το Google κοινοποιεί αυτές τις πληροφορίες στους τρίτους όπου αυτό απαιτείται από το νόμο ή όταν τρίτοι επεξεργάζονται αυτό το στοιχείο για λογαριασμό της Google.

Αυτή η χρήση είναι ανώνυμη ή χρησιμοποιεί ψευδώνυμα. Παρακαλώ βρείτε περισσότερες πληροφορίες για αυτόν τον τρόπο χρησιμοποίησης από την Google: www.google.com/intl/de/privacypolicy.html

10. Συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων χρήσης 

Συλλέγουμε και αποθηκεύουμε τα στοιχεία, όπως η ημερομηνία και ο χρόνος της πρόσβασης στον ιστοχώρο και η σελίδα από την οποία επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας κ.λπ., για να βελτιστοποιήσουμε τον ιστοχώρο μας. Αυτό γίνεται ανώνυμα χωρίς να προσδιορίζεται προσωπικά ο χρήστης της ιστοσελίδας.

Τα προφίλ των χρηστών δημιουργούνται επίσης με την χρήση ψευδωνύμων. Εδώ επίσης, δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ του προσώπου πίσω από το ψευδώνυμο και των συλεχθέντων δεδομένων χρήσης. Αυτά τα  στοιχεία συλλέγονται μόνο για στατιστικούς λόγους για να ενισχύσουμε περαιτέρω τον ιστοχώρο μας και να καταστήσουμε την παρουσία μας ελκυστικότερη. Αυτά τα στοιχεία συλλέγονται μόνο και σώζονται ανώνυμα ή κάτω από ένα ψευδώνυμο και δεν μπορούν να συνδεθούν με εσάς ως άτομο.

11. Ενημερωτικό δελτίο & άμεσο μάρκετινγκ 

Θα θέλαμε να σας κρατάμε ενήμερους για τα νέα προϊόντα και τις πρωτοβουλίες μας. Παρακαλώ σημειώστε ότι η υπηρεσία flowbird εφαρμόζει αυστηρή πολική «ρητής συγκατάθεσης» (opt-in)  για άτομα που δεν είναι (ακόμα) πελάτες. Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν είστε πελάτης μας δεν πρόκειται να σας στείλουμε το ενημερωτικό δελτίο μας ή πληροφορίες εκτός αν έχετε ζητήσει να λαμβάνετε ενημερώσεις από μας. Σε αυτήν την περίπτωση, εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε το ενημερωτικό μας δελτίο, χρειαζόμαστε επιβεβαίωση ότι είστε ο ιδιοκτήτης της δηλωμένης διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και συμφωνείτε με την παραλαβή του ενημερωτικού μας δελτίου, καθώς επίσης και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Αυτό το στοιχείο συλλέγεται μόνο με σκοπό την αποστολή σε σας του ενημερωτικού δελτίου και για να τεκμηριώσουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε. Αυτά τα στοιχεία δεν θα πωληθούν σε τρίτους. Όταν είστε ήδη πελάτης μας θα σας ενημερώνουμε για τις νέες πρωτοβουλίες και τα προϊόντα μας και θα σας παράσχουμε έναν απλό τρόπο να διαγραφείτε από τη λήψη του ενημερωτικού δελτίου μας εάν το αποφασίσετε.

Υιοθετούμε το MAILPLUS ως λογισμικό μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας. Το MAILPLUS αποθηκεύει τις αλληλεπιδράσεις προκειμένου να προσωποποιηθεί το περιεχόμενο των ενημερωτικών δελτίων.

Εάν,ανά πάσα στιγμή, επιθυμείτε να διαγραφείτε από τον κατάλογό μας και δεν επιθυμείτε να λάβετε οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία από μας μπορείτε να το κάνετε ως ακολούθως:

- μπορείτε να μας ενημερώσετε για αυτό πατώντας στην σύνδεση στο κατώτατο σημείο κάθε επικοινωνίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνετε από μας με τη χρησιμοποίηση της σύνδεσης που παρέχουμε.

Μόλις παραληφθούν αυτές οι πληροφορίες θα σας απομακρύνουμε αμέσως από την βάση δεδομένων μάρκετινγκ.

Παρακαλώ σημειώστε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητο για μας να επικοινωνήσουμε με τους πελάτες μας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ακόμα κι αν ο πελάτης έχει διαγραφεί από τη συνδρομή από το ενημερωτικό δελτίο. Αυτές οι επικοινωνίες είναι αυστηρά σχετικές με την υπηρεσία και περιορίζονται στις ζωτικής σημασίας πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας, ή (τα τεχνικά) προβλήματα. Αυτές οι επικοινωνίες θα σταλούν από το service@flowbirdapp.gr. Λόγω της φύσης των πληροφοριών και της σπουδαιότητας δεν είναι δυνατό να διαγραφείτε από την λίστα μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικών με την Υπηρεσία.

12. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 

Για πιθανές καταγγελίες για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων   από την υπηρεσία flowbird, μπορείτε να υποβάλλετε μια καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα http://www.dpa.gr/

Ελλάδα, Φεβρουάριος 2019